Yoga, bewust bewegen

Therapeutische Yoga

Wat is therapeutische yoga precies?
Het is geen yoga met ‘aanpassingen’, of een quick fix die ik je opleg.
Samen gaan we op zoek naar wat wel en niet werkt in jouw lichaam. We ondersteunen wat werkt, zodat de rest van je lichaam daar ook van profiteert. Het is een duurzame weg naar meer lichaamsbewustzijn, zodat je je zelfverzekerder voelt en meer rust ervaart, omdat je begrijpt hoe beweging en jouw lichaam werkt. Zo wordt je eigen heler. Het probleem zit meestal niet waar de pijn is. En als we werken met wat je kunt en wilt, ontstaan ​​er prachtige mogelijkheden.
Ben je klaar om dieper te duiken?

Rianne helpt me een aantal delicate, diepe conditionering- en compensatiepatronen te zien die jaren teruggaan. Hoewel ik mezelf beschouw als iemand die zich bewust is van haar lichaam, brengt de manier waarop ze me helpt mijn patronen te zien me een heel nieuw bewustzijn, niet alleen over waarom ik pijn heb, maar ook over het potentieel voor verandering dat mijn lichaam heeft. En ik weet dat deze nieuwe manier van bewustzijn – hoewel ik nog niet de juiste woorden heb gevonden om ze te beschrijven – ervoor zorgt dat ik me veiliger in mijn lichaam voel. Bedankt Rianne!
-Serra

Tijdens onze sessies ligt de focus op het fysieke lichaam in beweging en stilte. Je wordt begeleid bij het maken van eenvoudige bewuste bewegingen in combinatie met ademhaling en/of meditatie. Tijdens deze beoefeningen kijken we of er signalen zijn van compensatie die plaatsvinden, omdat je lichaam op dit moment niet de steun heeft om het zonder te doen. Ik help je bewust te worden van je lichaam en beweegpatronen en begeleid je in het creeeren van support in je lichaam zodat je beter kan bewegen. De pijn zal verminderen en je lichaam zal beter functioneren.
Het lichaam communiceert altijd met je en liegt niet, de kunst is om te leren luisteren.

Therapeutische yoga zal je lichaams- en bewegingsbewustzijn verdiepen en je zelfhelend vermogen vergroten, zodat je meer kunt leven.

Wat breng ik:
Tijdens de sessies breng ik een rustige aanwezigheid, een open geest en luister naar wat je met mij deelt. Ik zal mijn ervaring en diepgaande kennis toepassen om je te begeleiden in wat voor jou mogelijk is en wat je de beste resultaten zal brengen. Ik deel mijn liefde voor de intelligentie van het lichaam, beweging en dit werk met jou.

Werken met mij jou brengt:
Een groeiend bewustzijn en begrip van je lichaam en hoe alles met elkaar verbonden is. Je leert tools die voor jou werken, zodat je jezelf kunt helpen meer balans, vertrouwen en comfort in jezelf te ervaren. Je begrijpt de signalen die je lichaam je geven en hoe daar mee om te gaan zodat je je leven kan blijven leven.

Wat ik van je vraag:
Door aanwezig te zijn en je bewegingen met nieuwsgierigheid en geduld te oefenen, zal je sneller verandering ervaren. Door jouw ervaringen van je thuisbeoefening te delen, kan ik je beter helpen.

Elke privésessie duurt 60 minuten, live of online via zoom.
Na elke privesessie ontvang je een e-mail met een samenvatting van je persoonlijke bewegingsplan.


Yoga, bewust bewegen

Tijdens mijn yogalessen ligt de nadruk op bewust bewegen. Bij alles wat je doet, wordt je uitgenodigd aanwezig te zijn bij, en het observeren van het lichaam en de ademhaling. Bewust van wat er nu IS. Een beoefening om bewustzijn, gezondheid en pijn-vrije beweging te bevorderen.

Use it or lose it…

mobiliteit
Gevarieerde bewegingen maken, om mobiliteit en ruimte te krijgen.

Wanneer je bepaalde bewegingen niet meer maakt, zal je bewegingsvrijheid afnemen. Het lichaam is altijd bezig stijver te worden, om zichzelf te beschermen (fysiek en emotioneel). Daarom is het vaak zo, dat wanneer je wakker wordt, je de behoefte voelt te gapen en je uit te rekken, om zo alles weer wat te openen. De bewegingen zijn functioneel en divers tijdens de yoga beoefening, wat meestal niet het geval is tijden ons dagelijks leven. Deze beoefening helpt je om je range of motion te herstellen of onderhouden.

In mijn eigen ervaring geldt ‘less is more’ echt. Niet zozeer minder bewegen, maar eenvoudiger en functioneler (beter) bewegen. Het is dan makkelijker om adem te halen en daarbij aanwezig te zijn, het te observeren en subtiele verschillen op te kunnen merken. Spanning kan worden losgelaten en mobiliteit kan verbeterd worden. Hierdoor zal je beter gaan bewegen en bouw je kracht op, omdat je niet meer door je fysieke compensaties heen hoeft te worstelen.

Als je niet zweet, betekent het niet dat er niks gebeurt!

eenvoudige beweging
Eenvoudige bewegingen maken het makkelijker om je aandacht bij de ademhaling en de beweging te houden.

Tijdens staande beoefeningen word je uitgenodigd om stabiliteit te ervaren voordat je beweegt. Je neemt de tijd om te voelen of jouw lichaam je kan ondersteunen in hetgeen wat jij wilt doen. Op deze manier creëer je meer bewustwording en verminder je de kans op letsel.

Tijdens de meer passieve en meditatieve beoefening, leer je hoe je je lichaam ondersteuning kan geven, zodat deze helemaal los kan laten en kan ontspannen. Wanneer je helemaal comfortabel bent is er de ruimte om te kunnen voelen wat er IS. Opmerken waar de ademhaling is, hoe deze je lichaam beweegt (of niet) en wat dit jou kan vertellen.

loslaten
Wanneer het lichaam ondersteund is, wordt het makkelijker om volledig te los te laten en te ontspannen.

Stilte in Beweging, Beweging in Stilte

Door de tijd te nemen en bewust te bewegen, ontwikkel je je vermogen om op te merken hoe je in het moment bent. Deze beoefening zal langzaam geïntegreerd worden in je dagelijks leven, waardoor je meer aanwezig kunt zijn bij wat je aan het doen bent. Hierdoor zal de beoefening om pijn-vrij, sterk en flexibel te worden niet alleen fysiek zijn, maar kan ook vertaald worden naar emotionele veerkracht. De emoties hebben ons lichaam gevormd en ons onze houding en bewegingspatronen gegeven (en omgekeerd), wat ook weer kan veranderen. Door aan onze houding en beweging te werken, kunnen de vastgehouden spanningen losgelaten worden en onze emotionele staat beïnvloed worden.

Strevend naar een leven waar ‘ouder worden’ groei betekent, in plaats van langzaam aftakelen.

          Als je graag met mij wilt werken, stuur mij dan een berichtje!

Er zijn verschillende mogelijkheden om met mij te werken:

  • Via de online beoefeningen die je in de shop kan vinden.
  • Individuele 1-op-1 yoga therapie sessies (ook via Zoom, Skype of Whatsapp, als er maar video bij zit).